Succé för Moscas nya bandningslösningar

bandmaskin för wellpapp

• Moscas produktportfölj växer med korsbandaren UCB
• UATRI-2 XT med SoniXs ultraljudsförsegling för bandning av produkter inline
• KZV-111-Combi för säker bandning och försegling av ömtåliga produkter

Nya produkter, djupgående expertis, och avancerad utveckling kännetecknar den tyska bandningsspecialisten Mosca GmbH:s  framträdande på SinoCorrugated i Shanghai, den 11–14 april. Bland de modeller som utvecklats specifikt för wellpappindustrin märks en avancerad version av UATRI2 XT, SoniXs TRC-2 och helautomatiserade KZV-11-Combi.

Den ledande fackmässan SinoCorrugated, för den asiatiska pappers-, kartong- och wellpappindustrin, är en idealisk plattform för Moscas nya, avancerade bandningsmaskiner för wellpapprodukter. Med användarvänliga funktioner är Moscas manuella och helautomatiska bandningsmaskiner extremt tillförlitliga och enkla att underhålla. Med tillval av komplett nätverkskommunikation kan systemen enkelt integreras i helautomatiska och centralstyrda produktions- och förpackningslinjer.

Säker bandning av komplicerade produkter

Med Mosca UCB expanderar produktportföljen inom kartong- och wellpapp. Med hjälp av en manuell bandningsfunktion hanteras komplexa produkter och varierande produktstorlekar enkelt. Format för rutinbandade produkter lagras i förinställningar via en touchpanel. Med tillval av full nätverkskommunikation med Remote Monotoring Interface kan förinställningar definieras och hanteras i kontrollcentret.

KZV-11-Combi har utvecklats för pappers- och kartongprodukter som måste vara väderskyddade under transport till kunden. För att hantera det lägger KVZ-Comi till en sträckfilmsspole på en pallbandningsmaskin som ersätter längre produktionslinjer med flera maskiner. Pallarna bandas säkert upp till fyra gånger och sträckfilmas på en rad olika sätt. Mosca SoniXs ultraljudsteknologi fäster bandändarna säkert. En rörlig tunganordning säkerställer att pallarna bandas optimalt mellan träsektionerna. Den rörliga, lätta toppförseglingen gör det möjligt att banda i olika packhöjder.

Helautomatiserad bandning för volymproduktion

SoniXs TRC-6 bandar pålitligt högvolymsprodukter. SoniXs patenterade ultraljudsteknologi, standard 6-remmar och automatisk dubbelremsdispenser som läggs till vid behov, förenklar driften och minskar inställningstiden. Delar av remspåret i förseglingsenheten kan tas bort och monteras utan verktyg. För att förbättra bandningen ytterligare är SoniXs TRC-6 nu även tillgänglig med en side aligner.

UATRI-2 XT
är en helautomatisk bandningsmaskin från Mosca för wellpapprodukter. Maskinen har kapacitet för enkel- eller dubbelbandning av upp till 30 produkter per minut, det vill säga parallellt med flödet. UATRI-2 XT är nu utrustad med SoniXs utraljudsförsegling som gör det möjligt att använda tunnare och mer kostnadseffektiva remmar i bredder från 5–12 millimeter. Med tunnare remmar minskar risken för skador på emballage och produkter. Med SoniXs ultraljudsförsegling är det möjligt att dubbelbanda produkten med ett så litet avstånd som 85 millimeter mellan banden. Med de nya valfria drivspolarna i förseglingsenheten går det dessutom att banda komprimerade produkter ner till 160 millimeter.

bandningsmaskin för wellpapp
UCB
Med UCB expanderar Moscas produktportfölj av emballeringslösningar för komplexa wellpapprodukter i varierande storlek.

UATRI-2 XT
Tack vare SoniXs ultraljudsteknologi bandar UARTRI-2 XT wellpapprodukter säkert och tillförlitligt

Om Mosca GMBH
Mosca GmbH utvecklar-, producerar- och levererar högkvalitativa bandningsmaskiner, bandningsmaterial och säkerhetssystem för professionella och industriella godsleveranser. Produktportföljen omfattar allt från universella enheter med en bredd av applikationer till helautomatiserade, högproduktiva och specialutvecklade maskiner som kan integreras automatiserade förpackningslinjer. I sin moderna bandfabrik producerar Mosca bandningsmaterial av PP, PET och PLA. Med distribution, service och nätverk med konsulter servar servar Mosca sina kunder i hela världen. Familjeföretaget grundades 1966 i Waldbrunn, Tyskland. Mosca har idag 850 anställda i 13 kontor runt om i världen. Mer information hittar du på www.mosca.com

Om ITO Pall-Pack
ITO Pall-Pack är specialister på materialhantering, packmaskiner och palleteringslösningar sedan 1974. Efter sammanslagningen med den svenska förpackningsspecialisten Gorvak 2016, satsar företaget stort på den svenska marknaden. ITO Pall-Pack tillverkar både hel- och halvautomatiska sträckfilmsmaskiner, fristående eller integrerade i palleteringslinjer. Vid produktionscentret i norska Tyristrand skräddarsys, produceras och testkörs maskinerna inför varje leverans. ITO Pall-Pack levererar även erkänt driftsäkra bandningsmaskiner från tyska Mosca, tejpmaskiner från ett flertal tillverkare, förpackningsmaskiner för wrap-around-emballage, fyllningslösningar från Radpak samt transportbanor och annan kringutrustning. Med en förpackningslösning från ITO Pall-Pack följer alltid kompetent och kvalificerad hjälp med integration och teknisk support.

Postet i: