Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Global framgång med vacciner för odlad fisk

Fem år efter att Pharmaq förvärvades av Zoetis går produktionen vid Pharmaqs fabrik i Overhalla, Norge bättre än någonsin. Där har automatiska tejpmaskiner, flexbanor och sträckfilmsmaskiner från ITO PallPack bidragit till taktbyten i den sista delen av produktionslinjerna.

Utmaning

Automatisera förpackning av vaccinprodukter för odlad fisk.

Lösning

Flexbanor, tejpmaskiner och sträckfilmsmaskiner från ITO PallPack.

Resultat

Enklare hantering och högre volymer.

Norsk framgångssaga 

Historien om Namdalsbedriften, som blev en global aktör inom tillverkning av vacciner för vattenbruksindustrin, är en liten bit av norsk industrihistoriaMed produktion i Overhalla och ett lager i Namsos förser företaget odlingsföretag över hela världen med vaccin mot olika sjukdomar, och faktiskt är 6 av 10 odlade laxar i världen vaccinerade med ett Pharmaq- vaccinFiskvaccination har varit en av de mest effektiva åtgärderna för att kunna minska användningen av antibiotika i skaldjursindustrin till praktiskt taget noll. För Pharmaq sker forskning och utveckling i Oslo, medan ett stort antal vaccindoser produceras från produktionsanläggningen i Trøndelag, varje dagMorten Nilsen, Manager Warehouse & Supply på Pharmaq Overhalla , säger att de har satsat stort på automationslösningar efter att företaget blev en del av Zoetis världens största aktör inom djurhälsa.

Färdiga vacciner från Pharmaq packas i lådor, transporteras och slås in på pallar med hjälp av tekniska lösningar från ITO Pallpack.

Flexspår, bandmaskiner och sträckfilm 

– Flexspåren är flyttbara, det ger oss bra flexibilitet. Våra tre tippautomater förenklar arbetet för de anställda som packar färdiga produkter i lådor och de är lätta att anpassa till våra olika lådstorlekarVarje låda viktkontrolleras automatiskt innan de packas på pall, och vanligtvis går 70-80 lådor på en pallMed våra halvautomatiska PallPack 2000BW sträckfilmsmaskiner har vi önskad kapacitet och uppnår solid och effektiv inplastning av varje försändelse, säger en nöjd Morten Nilsen, som tillägger att tillförlitlighet är det viktigaste för Pharmaq.

– Efter 3-4 års erfarenhet av utrustning från ITO PallPack är erfarenheterna uteslutande positiva. Det har varit minimalt med stillestånd och det är teknik som är lätt att använda och ger oss den prestanda vi förväntar oss, säger han.

Ellen Marie Arntsen och Morten Nilsen på Pharmaq uppskattar både driftsäkerhet och funktionalitet i paketlösningarna från ITO PallPack.
Minimal stilleståndstid och lättanvänd teknik.

Morten Nilsen

Pharmaq

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare