Inplastning av goda smakupplevelser
I urvalet för A la Carte hittar vi gastronomiska godsaker som tryffel, fransk lantkyckling, vaktel och ostron och en rad andra godsaker som du kan drömma om att ställa på matbordet. Varorna kommer till stor del från leverantörer i Frankrike, Italien och Spanien, och levereras från A la Carte via grossister till både specialbutiker och restauranger, till kunder både i Norge och i andra länder. I de trevliga tegelbyggnaderna har de kyl- och frysförvaring förutom förvaring i rumstemperatur och upp till 20 pallar med livsmedel skickas dagligen via transportörer. Jagjit Singh har varit med sedan starten för mer än 20 år sedan, och han tvivlar inte på att det var ett bra beslut att investera i PallPack-sträckfilmsmaskinen för drygt ett år sedan.
Saknar inte manuell inplastning
– Det är den bästa investeringen jag gjort här. Det är mycket effektivare än att plasta manuellt som vi gjorde tidigare, och det både sparar tid och befriar oss från fysiskt krävande arbetsställningar. Så det är utan tvekan en lyckad satsning på både effektivitet och arbetsmiljö, konstaterar han.
På A la Carte kör de pallen rakt in med en lastbil, lägger det övre arket manuellt och börjar plasta. Maskinen är placerad precis intill genomkörsporten där godset hämtas. Arbetsdagen börjar tidigt på A la Carte.
Har serviceavtal
– Det stämmer, vi börjar klockan 5 på morgonen, säger Jagjit och tillägger att de packar från 5 till 20 pallar med utgående varor varje dag. Alla är inplastade med ITO PallPack-maskinen, så den har utan tvekan klarat testet. Nyligen hade vi ettårsservice från ITO PallPack, det är en del av leveransen. Det kommer vi att fortsätta med, för vi tror att det kommer att löna sig i form av problemfri drift. Allt är förpackat med toppark och högkvalitativ sträckfilm. Vi köper även sträckfilmen från ITO, så allt ansvar ligger på samma plats.