Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

PallPack utökar sitt roboterbjudande

ITO PallPack AB levererar nu robotar/cobotar från danska Universal Robots. De är mycket användarvänliga, kräver inget säkerhetsstängsel och är billigare än traditionella palleteringsrobotar.

Av: ITO PallPack 12 mars 2018 Vi informerar
PallPack utökar sitt roboterbjudande
Cobot från UR samarbetar nära människor och arbetar utan säkerhetsstängsel.

– Med UR-robotarnas prisnivå tror jag att fler företag har råd att tänka robotar. Pris är viktigt för alla. Nu ser vi en robot där både pris och volym matchar varandra, säger Axel Hagen, projektledare på PallPack.

Danska Universal Robots (UR) har på många sätt revolutionerat hur vi kan använda robotar och cobotar. Kombinationen av dansk modulär industridesign och programmering på en ny nivå bidrar väsentligt till UR:s framgång. Genom att leverera UR:s robotar kan nu PallPack lösa ännu fler uppgifter och bidra till en ännu högre nivå av automatisering hos våra kunder.

– Det här är användarvänliga robotar som kan hantera nya ändringar i morgon eller andra produkter, samtidigt som de inte kräver säkerhet. Detta gör det möjligt för oss att placera dem även där det är ont om utrymme, säger Axel Hagen

Enkla att programmera
Att programmera traditionella industrirobotar kan ofta vara tidskrävande med omständliga processer. UR använder en metod som gör robotarna funktionella på imponerande kort tid, ofta samma dag som man startar processen. De flesta industrirobotar kräver hög teknisk kompetens för att programmeras korrekt. UR-robotarna programmeras lättare och visuellt genom att operatören manuellt flyttar robotarnas armar till önskad position. Robotar från UR är utformade till att bli styrda av vanliga människor, dessa robotar var också de första som utvecklades för att samarbeta med människor, så kallade cobots (collaborative robot). I de flesta fall utför roboten sina uppgifter utan säkerhetsstängsel runt, då de är relativt små och har ett inbyggt säkerhetssystem som godkänts av TÜV (den tyska kontrollorganisationen).

Löser många uppgifter och på olika ställen
Medan större robotar vanligtvis programmeras till några få och upprepade uppgifter, samt placeras på en fast plats i produktionslinjen, är UR-robotarna lätta att flytta och enkla att ställa om till nya uppgifter. Det betyder att de kan användas till betydligt mer än som traditionella robotar och bidra till olika områden i företaget. Robotarna memorerar tidigare programmerade uppgifter vilket gör att de enkelt kan flyttas tillbaka till tidigare utförda uppgifter.

ITO PallPack har lång erfarenhet av att arbeta med robotar och cobotar för att förenkla och automatisera industriprocesser. Sedan tidigare är vi certifierade försäljnings- och servicepartners av KUKA Robotics och med Universal Robots produkter expanderar vi fullt ut. Detta gör att vi kan lösa ett ännu större antal uppgifter hos våra kunder.

Finns i tre varianter
Kontakta oss gärna för att diskutera hur er automatisering kan tas till en ännu högre nivå. UR-robotar kan utföra många uppgifter inom olika områden i produktionen. De är prisvärda och tas snabbt i drift. Därför passar de även för mindre företag och företag med varierad produktion.

Robotarna från UR finns i tre varianter: UR3, UR5 och UR10. Alla är utvecklade enligt samma princip, men med olika lyftkapacitet och aktivitetsradie. UR3 är en bordsmodell på endast 11 kg, med 3 kg lyftkapacitet och 360 graders rotation i alla leder.

PallPack utökar sitt roboterbjudande
Det är enkelt att programmera robotar från UR.

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare