Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Packlinjer för små och mellanstora volymer

De stora spelarna inom näthandel investerar mycket i automatiserad varuhantering, medan de mindre aktörerna behåller manuella processer vilket medför onödiga kostnader och långa leveranstider. Det är faktiskt enkelt att göra något åt det.

Av: pallpack-axel 9 maj 2018 Vi informerar
Packlinjer för små och mellanstora volymer

De små utgör tyngdpunkten 

Även om de stora spelarna ofta får mest uppmärksamhet, är de mindre spelarna tyngdpunkten i e-handel, oavsett om du handlar online som huvudkanal eller bara som en sidokanal till butiker eller andra försäljningskanaler. Automatiserade paketeringslösningar är oavsett en god investering som bidrar till bättre arbetsförhållanden, bättre ergonomi, lägre kostnader och  bäst av allt – mer nöjda kunder! 

Visste du förresten att:

  • 30 procent av förpackningskartongerna är större än nödvändigt
  • Det används 10 procent mer fyllningsmaterial i kartongerna än vad som är nödvändigt.
  • Priserna på wellpapp har nästan fördubblats jämfört med bara 1 år sedan.

Packlinjer för små och mellanstora volymer

Låg inträdesgräns 

Oavsett om du levererar produkter i en påse eller låda, eller båda delarna, har ITO PallPack effektiva paketeringslösningar. Med en ingångskostnad på cirka 50 000 kronor innebär en effektivare paketeringslösning inte stora investeringar. Däremot genererar det alltid bättre lönsamhet och effektivare produkthantering. Dessutom är leveranstiden en konkurrensfaktor, som ofta är viktigare än du tror. Med effektivare paketeringslösningar reduceras leveranstiden och fler order kan hanteras under arbetsdagen utan att öka bemanningen. 

Vinster att hämta

Axel Hagen, projektledare för ITO PallPack AB i Sverige, upplever att många små och medelstora företag fortfarande har mycket att vinna genom att automatisera förpackningsprocessen. 

Vi ser att tidstjuvar finns på de flesta ställen. Genom att använda manuella kartongprocesser, produktinsamlingar, bandning/limning, märkning av förpackningar osv, utförs onödiga operationer av anställda, liksom fler misstag och högre kostnader. Dessutom längre leveranstid och därmed sämre kundservice. Ny paketeringsteknik reducerar inte bara tidstjuvarna utan använder även flexiblare förpackningar och effektivare sorteringslösningar mm. Kom ihåg att investeringar kan göras successivt och i linje med företagets utveckling. Till exempel som som en linje med kartongresare, höj/sänkbart paketeringbord och tejpmaskin i fas 1 och sedan ges möjlighet att expandera med märkning, sortering och streckkodskamera i fas 2, menar han. 

ITO PallPack har lösningar inom olika prisklasser och kategorier, vi har även levererat kompletta paketeringslösningar till stora näthandesaktörer som Elektroskandia och Netthandelen.no. Vi tar fram lösningsskisser och skräddarsydda lösningar baserade på volymer, produkttyper, lokaler och befintliga maskiner hos varje kund. 

 

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare