Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Nordic Nest: ”En jätteviktig investering för oss!”

Årets stora logistikprojekt på Nordic Nest i Kalmar har inte bara varit ett stort och jätteviktigt projekt för kunden, det har också varit en av ITO PallPacks största installationer hittills.

Av: ITO PallPack 28 november 2023 Vi informerar
NordicNest ITO PallPack

Transport- och miljöfördelar

Nordic Nests logistikcenter i Kalmar är från 2019, med tidigare utbyggnader gjordes både 2021 och 2022. Årets utbyggnader består av över tusen meter transportband, en ny sorteringsanläggning och – inte minst – sex Jivaro förpackningsmaskiner. När vi pratar med Johan Torudd (bilden ovan) mitt i årets mest hektiska period – Black Week, säger han att det fortfarande återstår några mindre justeringar, men att alla Autostore-ordrar nu skickas genom anläggningen.

– Det här är en jätteviktig investering för oss, både vad gäller konkurrenskraft, effektivitet och tillväxtmöjligheter. I det förra projektet fokuserade vi på att effektivisera varutplockningen, medan målet i årets projekt har varit att effektivisera packningen av ordrar. ITO-anläggningen gör att vi kan hantera ännu fler ordrar per dag, med lägre kostnader per order än tidigare. Samtidigt uppnår vi transport- och miljövinster genom att använda Jivaro förpackningsmaskiner från Savoye, där varje låda skärs ner så att den innehåller minimalt med luft, säger Johan Torudd, Operations Developer Lead på Nordic Nest.

Skanning av varje order och automatisk sortering fram till speditör.

Upp till 25 000 beställningar per dag

Totalt har Nordic Nest 6 Jivaro-maskiner från franska Savoye, maskiner som packar i tre olika kartongstorlekar (footprints) och med två olika kartonglock.

– Här på Nordic Nest har vi varor från två olika märken; Nordic Nest och Svenssons, och vi vill att varumärket ska synas tydligt på utsidan av varje order. Locken levereras kompletta med logotyp och lite annan tryckt information direkt från vår kartongleverantör. Med sex Jivaro-maskiner har vi flexibiliteten att använda olika kartongformat, och samtidigt kapacitet att hantera de mest hektiska perioderna. Black Week är den mest hektiska perioden på året, där vi hanterar upp till 25 000 ordrar om dagen, så just nu är det 15-16 timmar om dagen, säger Johan Torudd.

Jivaro-maskiner hos Nordic Nest
Sex Jivaro förpackningsmaskiner i drift på Nordic Nest i Kalmar. Företaget har standardiserat på 3 olika kartongformat och kan därför packa och skicka ut varorna med minimalt med luft i kartongerna.

Engagemang från både kund och leverantör

Det har varit ett omfattande projekt, inte bara för Nordic Nest utan även för ITO PallPack. Hur har du upplevt samarbetet med oss ​​genom projektet?
– Det här har utan tvekan varit ett jätteprojekt både för ITO Pallpack och för Nordic Nest. Vi har faktiskt upplevt att de norska och svenska ITO-medarbetarna har varit lika engagerade som våra egna medarbetare under hela projektet. Det har såklart inte varit utan utmaningar, men det hade vi inte heller förväntat oss. Sammantaget är vi väldigt nöjda, och vi känner oss säkra på att de höga förväntningarna här i vår egen organisation kommer att infrias, avslutar en nöjd och optimistisk Johan Torudd från logistikcentret i Kalmar.

Totalt har cirka 1 100 meter transportbanor installerats i anläggningen.
Jivaro centrala hos Nordic Nest
Jivaro förpackningsmaskiner är centrala i anläggningen som under Black Week och andra toppar kan hantera upp till 25 000 ordrar om dagen.
Kartonglock hos Nordic Nest
Två olika lock. Förpackningsmaskinerna använder vit kartong i 3 olika footprints, och med två lock som visar om varan tillhör varumärket Nordic Nest eller Svenssons.

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare