Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Mosca visar nya SoniXs TR-Connect och TechCenter

På årets LogiMAT den 25–27 april kommer mässbesökarna kunna se nya SoniXs TR-Connect, Moscas bandningsmaskin designad för Industry 4.0. Och dessutom kommmer fastspända produktpallar placeras i lutningstestverktyget vid Moscas monter och testas för transportsäkerhet.

Av: ITO PallPack 1 mars 2023 Vi informerar
Mosca Logimat

SoniXs TR-Connect är efterföljaren till bandningsmaskinerna SoniXs TR-6 Base och TR-6 Pro.

– Den nya TR-Connect ger våra kunder mer flexibilitet när det gäller att vidareutveckla och nätverka sina förpackningslinjer. Tidigare har användare som valt en SoniXs TR-6 Base senare behövt funktionerna i Pro-versionen och fick då ersätta hela maskinen. Den nya TR-Connect kan enkelt anpassas när som helst och kommer med alla funktioner som användarna behöver för Industry 4.0-applikationer, säger Moscas innovationschef Andreas Ding.

SoniXs TR-Connect ger ökad användarvänlighet

Nyckelfunktioner inkluderar en integrerad WebHMI som gör det möjligt för användare att se all prestandarelaterad maskindata, som tillgänglighet och kvalitet, när som helst. Gränssnittet gör även driftsättning och drift av SoniXs TR-Connect mycket enklare eftersom maskinen kan fjärrövervakas hela tiden. Ett valfritt OPC/UA-gränssnitt möjliggör ännu större flexibilitet. Tack vare överensstämmelse med kommunikationsstandarden kan TR-Connect enkelt anslutas till en mängd olika gränssnitt för att dela information. Andra alternativ inkluderar Mosca Digital Package, som gör det möjligt att använda en surfplatta för enklare maskinjusteringar.

Under LogiMAT den 25–27 april i Stuttgart kommer Mosca (Monter 4D21 i Hall 4) förutom SoniXs TR-Connect visa Mosca TechCenter.

– Mosca kommer inte bara att presentera sina egna maskiner på mässan i år. Livedemonstrationer med hjälp av ett tilt-testverktyg gör det möjligt för besökare att se kvalitetskontroller av fastspända produkter. Även om specialmaskinen inte ingår i Mosca-portföljen har den integrerats i företagets nya TechCenter. Detta högteknologiska testlabb i Waldbrunn gör det möjligt för kunder att utsätta sina lastenheter och transportsäkerhetssystem för olika stresstester och optimera dem för hållbarhet och resurseffektivitet, säger Johannes Wieder, Sales Manager Logistics på Mosca.

Testas för transportsäkerhet

Moscas visning på LogiMAT ger kunderna en första inblick i hur Mosca TechCenter fungerar.

Fastspända produktpallar placeras i lutningstestverktyget vid Moscas monter och testas för transportsäkerhet. Maskinen tippar pallarna till en fördefinierad vinkel för att testa stabiliteten hos den buntade lasten när den lutar.

– Kunder kan köra ett komplett utbud av tester i vårt TechCenter: från acceleration och vibration till provning av stöt- och krosskraft. Mosca TechCenter är fullt utrustat för att säkerställa att kunder kan utföra tester som är mest relevanta för deras transportprocesser, förklarar Johannes Wieder.

Läs mer om Moscas bandningsmaskiner.

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare