Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Miljöstation ger lönsamhet och bättre arbetsmiljö

Sorterar du mer än 200 lådor eller pallar i timmen? Då rekommenderar vi att ta en närmare titt på ITO Miljöstation!

Av: ITO PallPack 10 mars 2022 Vi informerar
ITO Miljlöstation

Return on investment på mindre än 2 år
Intresset är stort för anläggningar som automatiskt sorterar pallar och NLP-lådor. Erfarenheterna vi skaffat oss från flera installationer visar att det är investeringar som lönar sig på mindre än två år när mer än 200 pallar eller lådor sorteras/timme. Förutom bättre lönsamhet kommer HMS-fördelarna (hälsa, arbetsmiljö och säkerhet), eftersom manuell sortering är ett fysiskt krävande jobb med mycket lyft och ofta med hög sjukfrånvaro. I en ITO Miljöstation kvalitetskontrolleras och sorteras pallar och lådor automatiskt, genomlyses och kvalitetskontrolleras. Sedan transporteras de direkt till lagret eller för kassering, rengöring, reparation eller annan sortering.

ITO Miljöstation är anpassad till en kombination av helpallar och halvpallar, både träpallar och NLP, samt NLP-lådor (400 x 600 mm). Vinsten kommer snabbt i form av effektivare hantering, bättre kvalitet på de pallar som används, mindre manuellt arbete, bättre HMS (hälsa, arbetsmiljö och säkerhet) och lägre sjukfrånvaro, mindre lagerutrymme med mera. Vi har redan miljöstationer i drift som vi gärna berättar mer om eller visar upp. Oavsett om du är verksam inom livsmedelsindustrin, inom e-handel eller med någon form av logistikintensiv verksamhet kan vi rekommendera ITO Miljöstation.

Sortering och stapling av pallar sker automatiskt.

 

ITO Miljöstation i praktiken

Vi designar kompletta miljöstationer, anpassade efter ditt lager, dina palltyper och dina utmaningar. Anläggningen består av pallmottagning, kvalitetskontroll med genomlysning och Tordivel-mjukvara för kvalitetskontroll, robotar som transporterar varje pall till rätt transportbana, staplingslösningar, transportörer och allt som hör till. I videon nedan ser du hur detta kan göras i praktiken.

ITO Miljöstation

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare