Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Så automatiserades DS Smith

DS Smith var tidigare tvungna att plasta in en produkt manuellt på grund av dess udda format. Men nu har sträckfilmsmaskinen PallPack 8000 löst problemet.

Utmaning

Sträckfilmning av en produkt med udda format.

Lösning

Sträckfilmsmaskinen PallPack 8000.

Resultat

Mindre behov av extra personal.

– Vi behöver inte längre bemanna linjen med extra personal. Nu går det på full automatik så vi har vunnit en massa tid på det, säger Sami Simola, teknisk utvecklingschef på DS Smith.

DS Smith levererar wellpackförpackningar till transportindustrin, livsmedelsbranschen, bryggerier, möbelbranschen med mera och har sitt svenska huvudkontor i Värnamo. Företaget har letat efter en plastare som kan hantera en typ av produkt som DS Smith levererar många pallar av varje månad.

– Det är ett udda format för en vanlig plastare. Det var mycket googlande och vi hittade ett par intressanta leverantörer. Några kunde inte leverera vad vi ville ha men det kunde ITO PallPack, säger Sami Simola.

Mycket smidigare

Sedan ett tag är PallPack 8000 på plats och Sami Simola berättar att allt numera är automatiserat. Godset transporteras på ett bansystem, en pall läggs under och det skickas vidare till sträckfilmsmaskinen som plastar godset och sedan är det redo för leverans. Tidigare fick allt som skulle handplastas förvaras på ett annat ställe och när det var dags att plasta hämtades det med truck, pallen skulle lyftas fram och sedan var det bara att börja springa.

– Det var x antal varv per pall som man var tvungen att gå runt innan det blev bra. Sedan fick man flytta den och ta fram nästa pall. Det var säkerligen jobb mellan 4-6 timmar varje gång vi hade den här typen av produkter som skulle plastas. Nu går det på full automatik, säger Sami Simola.

Sparar pengar

Efter installationen av PallPack 8000 behöver DS Smith inte längre ta in extra personal från bemanningsföretag eller omfördela egen personal. En annan fördel är enligt Sami Simola att de anställda fått en bättre ergonomisk miljö.

– Man behöver inte bli yr av att springa hundratals varv, det är inte så roligt. Den gör ett bra jobb.

Den nya sträckfilmsmaskinen från ITO PallPack förbrukar inte heller lika mycket plast som äldre maskiner som DS Smith använt.

– Cirka 20 procent av allt vi levererar är inplastat på något sätt, där finns ett antal gram plast per pall att tjäna, avslutar Sami Simola.

sträckfilmsmaskin
Vi behöver inte längre bemanna linjen med extra personal.
DS Smith PallPack

Sami Simola

DS Smith

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare