Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Hitachi Power Tools – lagerhantering på hög nivå

Med en anläggning för orderhantering från ITO PallPack har Hitachi Power Tools tagit logistiken till en ny nivå.

Utmaning

Få bort flaskhalsar i samband med införandet av digitala följesedlar.

Lösning

ITO PallPack-anläggning med transportbanor från plocklager till orderpackning, plus automatisk bandning och sortering.

Resultat

Snabbare hantering, högre fyllningsgrad och eliminering av väntetid i samband med utskrift av följesedel och konsolidering av ordrar.

Japanska Hitachi Power Tools har ett toppmodernt centrallager med cirka 20 000 produkter i samhället Kjeller som ligger strax utanför Lilleström. Nu har företaget tagit logistiken till en högre nivå tack vare en ny lösning för orderhantering från ITO PallPack.

Hitachi Power Tools, som nyligen förvärvades av KKR, ligger i absolut framkant bland tillverkare av verktyg och företagets största kundgrupp är professionella hantverkare. Från Kjeller levererar det norska dotterbolaget Hitachi Power Tools Norway varor till hela Norden och Baltikum och sammanlagt skickas 120 000 ordrar och 550 000 artiklar varje år.

Framgångsrik effektivisering

– Nu använder vi kartonger med lock och bandar dem automatiskt, vilket både gör att de fylls mer och att orderhanteringen blir mer effektiv än tidigare. Vi har tagit olika steg för att ta bort flaskhalsar i lagret, inte minst genom att införa digitala följesedlar. Investeringen i ITO PallPacks anläggning är en viktig del av effektiviseringsprocessen och bidrar till vinster på flera olika plan. Bland annat har vi eliminerat väntetiden som uppstod vid utskrift av följesedlar och sammanslagning av ordrar. Teknisk sett fungerar allt som förväntat utan driftproblem. Vi är väldigt nöjda, säger Christian Gudmundsen.

– Vi har behållit den gamla packningsstationen men ITO PallPack har integrerat den med nya transportband från plocklagret och in till stationen, samt en ny helautomatisk bandningsmaskin för kartonger och en automatisk sortering för alla utgående ordrar, säger han.

Hitachi Power Tools – lagerhantering på hög nivå

Skräddarsydd transportanläggning

ITO PallPacks lösning består av PLS-styrda transportband in till packningsstationen, automatisk bandning med en Mosca-bandningsmaskin, därefter automatisk sortering till mottagarland baserat på information från en integrerad skanner och gravitationsband ut från sorteringen.

Varför valde Hitachi Power Tools just ITO PallPack?
– Vi hade inga lösningar från ITO PallPack tidigare, men kände till företaget efter många år i branschen. ITO PallPack förstod våra behov och bidrog med bra förslag på lösningar och dessutom tog de med oss för att visa ett par liknande installationer. Vi tvivlade aldrig på att de skulle lösa uppgiften och det har de verkligen gjort, säger Christian Gudmundsen.

Hitachi Power Tools – lagerhantering på hög nivå
Hitachi Power Tools – lagerhantering på hög nivå
Investeringen i ITO PallPacks anläggning är en viktig del av effektiviseringsprocessen.

Christian Gudmundsen

Hitachi Power Tools

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare