Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Elektroskandia mot nya höjder

Transportbanden på Elektroskandia är placerade högt uppe strax under taket och det är en talande bild för att den ledande elgrossisten har tagit internlogistiken till nya höjder.

Utmaning

Få automatiserad internlogistik från plocklager till leverans.

Lösning

PallPack-anläggning med höj/sänkbara stationer, transportbanor, bandning, spiralhissar, sortering.

Resultat

Effektiv och automatiserad internlogistik från AutoStore och fram till sändning.

Elektroskandia har som ett av sina kärnvärden att ”tänka utanför boxen och ständigt leta efter nya metoder och lösningar”. Denna filosofi har gett företaget en av Norges mest automatiserade och moderna lösningar för varuplock och intern varuhantering. ITO PallPack har varit en nära partner under utvecklingen av Elektroskandias nya varuhanteringsanläggning i norska Langhus, där lösningen från ITO PallPack säkerställer ett effektivt flöde av varor hela vägen från Autostore till att ordern är färdigpackad, fastspänd, märkt och sorterad.

Elektroskandia mot nya höjder
Elektroskandia mot nya höjder

Ledande distributör

Elektroskandia är en del av Rexel-koncernen, världsledande distributör av elektronisk utrustning. I Norge har bolaget en ledande position gentemot industri och elinstallatörer och har i år gjort stora uppgraderingar med en ny nätbutik och – viktigast av allt – ett helt nytt lager- och logistikcenter.

När man går in i den nya anläggningen i Langhus blir man omedelbart imponerad: allt går lugnt och smidigt i ett stadigt flöde men faktum är att mellan 6 000 och 7 000 ordrar hanteras varje dag och anläggningen är i drift från klockan 6 på morgonen till 21 på kvällen.

Från varuplock till sortering

Driftchefen Johan Stenhamre berättar om ett nära samarbete med ITO PallPack för att skräddarsy anläggningen.
– ITO PallPack var kreativa och proaktiva vid designen och anpassningen av anläggningen, till exempel med höj- och sänkbara stationer där anställda fyller och märker varje produktkartong. Effektiva transportbanor i takhöjd, två spiralhissar och en integrerad bandningsmaskin säkerställer ett säkert flöde fram till sorteringsanläggningen där vi sorterar varor efter postnummer och kund, säger han.

Elektroskandia.
Automatisk bandning är en del av den automatiska transportlinjen.

Lokal service och uppföljning

När bolaget flyttade till nya lokaler var det ingen tvekan om att den interna varuhanteringen skulle upp på högsta effektivitetsnivå. Johan Stenhamre säger att de hade många idéer och diskussioner med olika leverantörer.
– Valet föll på ITO PallPack eftersom de förstod våra behov väl, hade erfarenhet av liknande installationer och inte minst utför service lokalt från Oslo. Efter några månaders drift ser vi tydligt att anläggningen lever upp till förväntningarna, säger han.

Packstation - elektroskandia
Packstation – elektroskandia
bandningsmaskin hos Elektroskandia
– Valet föll på ITO PallPack eftersom de förstod våra behov väl, hade erfarenhet av liknande installationer och inte minst utför service lokalt från Oslo. Efter några månaders drift ser vi tydligt att anläggningen lever upp till förväntningarna, säger Johan Stenhamre hos Elektroskandia.
ITO-anlegg hos Elektroskandia.
sortering packlinje hos elektroskandia
ITO PallPack var kreativa och proaktiva vid designen och anpassningen av anläggningen.

Johan Stenhamre

Elektroskandia

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare