Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Skräddarsydda sträckfilmslinjer

Två sträckfilmslinjer från ITO PallPack ger ett smidigt flöde i Dollarstores nya, moderna centrallager i Örebro.

Utmaning

Nytt, stort centrallager med massor av gods.

Lösning

Två automatiska sträckfilmslinjer, skräddarsytt bansystem med transfervagn, med mera.

Resultat

Snabb, smidig sträckfilmning där flera truckförare kan hämta plastade pallar samtidigt.

Dollarstores nya centrallager i Örebro öppnade i juni 2021, är 55 000 kvadratmeter stort och förser alla Dollarstores butiker i landet med varor. Den allra första Dollarstore-butiken öppnades 1999 strax utanför Örnsköldsvik, och i dag är Dollarstore Sveriges snabbast växande lågpriskedja och har butiker från Gällivare i norr till Trelleborg i söder.

Det nya centrallagret i Örebro är navet i verksamheten och där har företaget valt två sträckfilmslinjer från ITO PallPack med den helautomatiska sträckfilmsmaskinen PallPack8000 i centrum.

Smart lager Dollarstore
Flera utloppsbanor från sträckfilmsmaskinen ger ett effektivt lager utan flaskhalsar.

Smart lösning med många banor

Vid sträckfilmslinjen för inkommande gods på Dollarstore är det full fart. Lastbilar kommer in med gods, containrar lossas och godset lastas av.

– Vi har en plastansvarig som ställer på pallarna på transportbandet som leder till plastmaskinen. Sedan plastas pallarna och sedan har vi en transfervagn som placerar ut dem på olika utflöden från plastmaskinen. Och sedan kommer det en skjutstativförare och plockar och lagrar in det, säger Kristoffer Åberg som är containeransvarig på Dollarstores centrallager.

Transfervagnen och den stora mängden transportbanor gör att flaskhalsar motverkas – flera truckförare kan hämta plastade pallar samtidigt.

Tranfervagn lager
Transfervagnen fördelar pallarna på de olika utloppsbanorna.

Helautomatisk lösning

Michel Kaya arbetar med att plasta utgående gods. Även här har Dollarstore valt en sträckfilmslinje med den helautomatiska sträckfilmsmaskinen PallPack8000 samt transportbanor från ITO PallPack.

– Vi plastar alla typer av varor som finns i Dollarstore. Det är en jättesnabb och smidig process, jag vet inte vad vi hade gjort utan sträckfilmsmaskinen. Jag är jättenöjd med den, säger han.

Processen är smidig: personal plockar pallarna, placerar dem på transportbandet som leder till den helautomatiska sträckfilmsmaskinen och sedan körs pallarna ut.

– Vi ställer på pallen och sträckfilmsmaskinen gör resten. Det blir ett smidigt flöde, säger Michel Kaya.

Förutom sträckfilmsmaskinerna, transportbanorna, och transfervagnen levererar ITO PallPack en etikettmaskin som kommer göra Dollarstores smarta lager ännu smartare, samt sträckfilm, toppfilm och serviceavtal.

Dollarstore Örebro
Dollarstores nya centrallager i Örebro är 55 000 kvadratmeter stort.
PallPack8000 i centrum
Dollarstore valde den helautomatiska PallPack8000 till båda sina sträckfilmslinjer.
Dollarstore centrallager
Michel Kaya arbetar med att plasta utgående gods och menar att det är en jättesnabb och smidig process.
Dollarstore sträckfilmslinje
Kristoffer Åberg är containeransvarig på Dollarstores centrallager och lyfter fram hur transfervagnen gör personalens arbete smidigare.
Jag vet inte vad vi hade gjort utan sträckfilmsmaskinen.
Dollarstore

Michel Kaya

Dollarstore

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare