Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Bättre arbetsmiljö och ökad effektivitet

En skräddarsydd lösning med spiralhiss och transportband effektiviserade Tamros internlogistik – och gav en bättre arbetsmiljö.
Tamro

Utmaning

Slippa ha medarbetare som var tvungna att åka med pallar ner i en hiss.

Lösning

Spiralhiss och transportbana.

Resultat

Ökad effektivitet och bättre arbetsmiljö.

Tamro har 800 anställda och arbetar med att distribuera läkemedel till sjukhus och apotek. Företaget har tre distribunaler belägna i Umeå, Stockholm och Göteborg och kan leverera läkemedel till sjukvården inom 24 timmar. Till distribunalen i Umeå har ITO PallPack levererat transportband och en spiralhiss i samband med att företaget har byggt en entresol.

Bättre arbetsmiljö

– Tidigare transporterade vi ner backarna i hiss uppifrån, men det fungerade inte i längden och vi började fundera på hur vi skulle kunna lösa det, säger Michael Danielsson, som är projektansvarig på Tamro i Umeå.
De anställda plockar beställningar från apotek och sjukhus i backar. Tidigare fick de ställa backarna på en pall, själva åka med pallen ner i hissen och sedan ställa upp 50-60 backar på det befintliga transportbandet. Men med transportbana och sprialhiss från ITO PallPack kan de nu istället bara ställa backarna på transportbandet (som är i bra arbetshöjd) och sedan åker backarna automatiskt med transportbandet nedför spiralhissen och ut på det befintliga transportbandet och vidare till sortering och utleverans.
– Dels är det effektivt och dels underlättar det för personalen som slipper onödigt lyft och att åka med i hissen. Vi tjänar på det både i effektivitet och arbetsmiljömässigt, säger Michael Danielsson.

Tamro
ITO PallPack designade lösningen.

Skräddarsydd lösning

Effektivitetsvinsten innebär att en person kan utföra andra arbetsuppgifter istället.

– Vi bollade rätt många idéer på hur vi skulle kunna få ner backarna från entresolen. Tillsammans med ITO PallPack kom vi fram till att det här var det smartaste sättet och sedan designade ITO PallPack hur det skulle se ut med transportbanor och spiralhiss, avslutar Michael Danielsson.

Vi tjänar på det både i effektivitet och arbetsmiljömässigt

Michael Danielsson

Tamro

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare