Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Bandar halv miljon trycksaker i veckan

Svensk Direktreklams gamla bandningsmaskiner gick sönder och tog tid att laga. Nu har de fyra nya Mosca-maskiner som inte går sönder och bandar reklambuntarna snabbare.
SDR ITO PallPack

Utmaning

Banda en halv miljon trycksaker i veckan utan driftstopp.

Lösning

Fyra Mosca Fusion-bandningsmaskiner.

Resultat

Snabbare bandning, inga driftstopp.

Svensk Direktreklam (SDR) är Sveriges största privata direktreklamföretag och har cirka 400 anställda fördelade på nästan 40 kontor över hela landet. Dessutom arbetar nästan 7 000 personer deltid med att dela ut reklam.

Snabbare och bättre

SDR har köpt in 12 stycken Mosca Fusion-bandningsmaskiner, varav fyra finns i Gävle.
– Moscamaskinerna är snabba och går inte sönder, säger Mahmood Ali, platschef på SDR i Gävle.

Tidigare hade SDR i Gävle sex japanska bandningsmaskiner. Problemet var att de gick sönder och det kunde ta tid innan de lagades.

– När de gick sönder var vi tvungna att ringa en kille i Stockholm, han kom hit och reparerade i mån av tid, annars stod maskinen still, säger Mahmood Ali.

Moscamaskinerna går inte sönder och de är dessutom snabbare – nu använder SDR fyra Mosca Fusion jämfört med sex maskiner tidigare.

Mosca RO-M Fusion är kompakta och flexibla semiautomatiska bandningsmaskiner som kan utföra en mängd olika uppgifter, till exempel super-soft bandning av mjuka varor. Mosca RO-M Fusion klarar dessutom upp till 55 bandningar per minut med 5 mm band, något som SDR har stor nytta av.

SDR valde Mosca och ITO PallPack
SDR i Gävle har köpt in fyra Mosca-maskiner. Reklambuntarna bandas innan de packas på pirror och chaufförerna kör ut dem till reklamutdelarna.

Halv miljon trycksaker i veckan

SDR i Gävle får in trycksaker på måndagar och tisdagar. De sorterar 500 000–600 000 trycksaker varje vecka.

– Kunderna bestämmer vilka områden de vill nå ut till. Om vi har elva kunder som vill dela ut reklam i ett område så samlar vi de 11 trycksakerna i ett set och vi har 20 set i varje bunt. När buntarna är ihopplockade bandar Moscamaskinerna dem, de packas på pirror och chaufförer lastar buntarna i bilen och kör ut dem till de som ska dela ut reklamen, avslutar Mahmood Ali.

SDR använder Mosca
SDR i Gävle skickar ut 500 000–600 000 trycksaker i veckan.
Moscamaskinerna är snabba och går inte sönder.
SDR logo

Mahmood Ali

SDR

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare