Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Följ med in till vårt produktions-team!

Vår produktion i norska Tyristrand går på full fart – som det nästan alltid är inför sommarsemestern. Följ med på ett bildreportage in i produktionshallarna och se allt som behöver göras klart innan semestern börjar.

Av: ITO PallPack 4 juni 2024 Vi informerar
ITO PallPack produktion
Här byggs både PallPack-maskiner och transportbanor. Det är alltid är aktivitet här och teknik skickas ut härifrån till våra kunder varje vecka.

Det är inte bara våra kunder som har verksamhet med krävande logistik, det gäller utan tvekan även vår egen produktion. Särskilt inför sommaren, då många kunder vill köra igång med ny teknik under den lugna perioden. Hos ITO PallPack produktion i Tyristrand pågår produktion av nya tekniska lösningar för många kunder.

Roger är alltid på gott humör, och alltid redo att posera för fotografen! De senaste veckorna har han bland annat byggt en hydraulisk pallställare och de pallvändare som du ser här.
Anders Gulliksen ITO PallPack
Automatisk viktkontroll i transportbanorna ökar automationsgraden och ger flera fördelar. Anders Gulliksen installerar viktteknik på pallbanor som ska installeras hos svenska SAFT. De ingår i en större leverans med bland annat transportbanor och sträckfilmslinje. Anders ska snart göra sitt yrkesprov som industrimekanikerlärling hos oss, innan han fortsätter som anställd i vårt produktionsteam.
Eirik Solberg ITO PallPack
Montageritningarna är klara så Eirik Solberg har precis börjat på ett nytt elskåp, ett jobb som alltid börjar med montering av kabelkanaler och fästskenor. Skåpet ska säkerställa drift och strömförsörjning för ny förpackningsteknik hos Nordic Nest och Eirik räknar med att det kommer att ta två till tre arbetsdagar att färdigställa det. Han har fem års erfarenhet hos oss och certifikat som industrimekaniker, och så småningom även certifikat inom elteknik.
PallPack8000 sträckfilmsmaskin
Ytterligare en Pallpack 8000 förbereds för en kund, denna gång för den svenska delen av batteritillverkaren SAFT. Den helautomatiska sträckfilmsmaskinen PallPack 8000 är byggd från grunden av oss, och är förmodligen Skandinaviens mest sålda sträckfilmsmaskin. Inte nog med att vi levererar den anpassad efter kundens sträckfilm och plastningskrav, vi skräddarsyr den gärna med automatisk iläggning av toppark, höjdmätning och självklart integrerad med kundens övriga lösningar. Industrimekaniker Alexander Nordengen gör här en sista kontroll, innan maskinen ska installeras.
Svetsmask ITO PallPack
Svetsmasken på. Det är den ofta eftersom det är mycket mekaniskt arbete när ramar och stålkonstruktioner ska byggas från grunden.
ITO PallPack Nordic Nest
Elektronisk utlösare till boxbanorna hos Nordic Nest är bara något av det som produceras på Tyristrand en hektisk (men helt normal) tidig sommardag. Som så mycket annat är de byggda av oss, i det här fallet av Emil Gulliksen. Han gjorde lärlingsutbildning hos oss och klarade sitt yrkesprov för ett år sedan och har sedan dess varit en viktig del av vårt produktionsteam.
Transportband ITO PallPack
Att montera transportbanor tillhör vardagsarbete på ITO produktion. Vid de senaste årens stora leveranser till skandinaviska e-handelsföretag har vi byggt och levererat flera kilometer transportbanor. De är baserade på lameller med remdrift, elmotorer och sensorer. De som Rune monterar här kommer snart att installeras på Nordic Nest i Kalmar, som en förlängning av vad som är en av våra största leveranser någonsin.
Pallvändare ITO PallPack
Pallvändare är nyttiga, de har till uppgift att ändra riktning på pallarna, gärna 90 grader. Här bygger Roger pallvändare till Norsk Lastbærer Pool (NLP), de består bland annat av lameller, kedjor och elmotorer. Pallvändarna kommer att ingå i en större uppgradering av NLP:s anläggning med banor och sorteringsteknik för inkommande pallar.
Logistik ITO PallPack
Logistiken är avgörande för att kunna producera och tillgången på material och komponenter är relativt god för tillfället. Här står stålprofiler till nya transportörer uppradade medan killarna tar sig tid att skämta med fotografen.
Installationsfärdig teknik ITO PallPack
Varje vecka går det leveranser av installationsfärdig teknik till kunderna, i det här fallet är det uppgraderingar av banor på Rema 1000 i Kristiansand. Einar tog inte precis sitt lastbilskörkort igår, så det är lastat med stadig hand.
ITO PallPack produktion
Oavsett hur hektiskt det är; det finns alltid tid för en kopp kaffe och ett gott skratt i solen.

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare