Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

En självklar uppgift för roboten

Robotar passar inte till allt, men om du staplar föremål på en pall och inte har använt en robot innan rekommenderar vi att börja där.

Av: ITO PallPack 11 januari 2022 Vi informerar

Robotens unika fördel

Det finns många arbetsuppgifter som lämpar sig bättre för anställda av kött och blod än för robotar, men när det kommer till att stapla varor på pallar har den ”mekaniska medarbetaren” några uppenbara fördelar. Detta gäller särskilt om produkterna är identiska, såsom D-pak till en grossist eller butik, men även i andra fall. Låt oss börja med att titta på robotens unika fördelar. Det ska instrueras noggrant för varje uppgift, så det är en fördel om uppgifterna är få och lika. Roboten kan arbeta kontinuerligt utan pauser, så det är en fördel om uppgiften är repetitiv och kan utföras jämnt, gärna dygnet runt. Roboten bryr sig inte om ljus eller temperatur så den kan fungera på platser där människor inte trivs så bra och den kan lika gärna jobba natt med lägre temperaturer för att spara el.

Efter att vi i ITO PallPack har levererat robotar för en rad olika uppgifter, faktiskt hela vägen från Norge till Saudiarabien, ser vi att en uppgift briljerar som särskilt fördelaktig; nämligen palletering. Ofta av lådor, men vi ser att det fungerar lika bra med föremål i hinkar. Samma robot plockar också upp tomma lastpallar, kan placera avdelare mellan varje lag och utföra andra uppgifter. Nämnde du kylrum eller frysar? Få in anställda i värmen och lämna roboten ensam i kylan!

Industrirobot som arbetar kontinuerligt i kylrum (från ITO-anläggningen i Hoff).

Ett tankeexperiment från ditt företag

Låt oss föreställa oss att du har några palleteringsuppgifter som utförs manuellt, och du funderar på att använda en robot. Det kan vara palletering av allt från skidsmörjning till sylt, elektronik, tunga eller lätta produkter, säsongsvaror, slipsar eller strumpor, surkål, kaffe eller fisk, torrvaror eller frysta, det spelar egentligen inte så stor roll. Inte heller om du använder träpallar eller NLP, hel- eller halvpallar, eller båda. Produkterna packas i lådor, hinkar eller något annat som ska staplas snyggt på en pall, sedan ska pallen plastas och märkas innan den transporteras ut för frakt. Tompallarna kommer in någonstans, fyllningen sker någonstans, helpallar ska förvaras eller transporteras, allt detta tar vi hänsyn till när vi utformar ett förslag till din nya palleteringslinje. Den består vanligtvis av palltransportörer, pallmagasin, industrirobotar, sträckfilmsmaskiner (automatiska eller halvautomatiska), sensorer, elmotorer, transportörer.

Från början eller successivt kan vi bygga in funktionalitet som kontrollvikt, märkning, pallmottagning, kvalitetskontroll av tomma pallar, palldubblar för helpallar eller annan funktionalitet. Vi gör ett designförslag för detta, gärna i 3D-modell med full drift, om du så önskar. Med hissar kan vi utnyttja ytorna mer effektivt eller säkerställa godsflödet mellan våningsplan utan att använda hiss. När vi kommer överens med dig om hur anläggningen ska se ut och fungera bygger vi transportörer, programmerar roboten och provkör det hela med dina produkter på ITO Production på Tyristrand i Norge.

Med goda förberedelser blir uppstartsfasen så effektiv som möjligt för dig. Du ska producera, leverera och tjäna pengar även under driftsättningsperioden. Palleterar du fortfarande utan robot? Det kan finnas goda skäl till detta, men vi tror att du har något att vinna på att prata med oss ​​i ITO PallPack. Vi har som sagt levererat anläggningar för robotpalletering från Norge till Saudiarabien. Om du är någonstans mitt emellan så tar vi en pratstund!

Våra designers designar systemet efter dina behov och dina områden.

Vad händer med människorna?

När man automatiserar arbetsuppgifter är det lätt att tänka sig att det blir färre arbetsuppgifter för de anställda, att någon blir av med jobbet. Vi kan inte utesluta detta, men vi ser i väldigt många fall att automatisering inte leder till färre jobb, utan snarare leder till fler och fler intressanta arbetsuppgifter, att det bidrar till tillväxt och en positiv utveckling för företaget (vilket i sin tur skapar fler jobb och ger bättre lönsamhet) och att ”HMS-försämringen” försvinner och därmed också att sjukfrånvaron minskar. Vi pratar ofta med våra kunder om detta och de berättar gärna att de inte har minskat i personalstyrka (men att de behöver vikarier och deltid i något mindre utsträckning än tidigare). På plussidan rapporterar de om en mer spännande arbetsmiljö, att företaget har blivit en mer attraktiv arbetsplats för alla typer av befattningar, och att ekonomin är bättre än tidigare. Därför är automatisering och användning av robotar processer som faktiskt säkrar jobb, och inte tvärtom.

Hör av dig, få det fixat, det ger dig exklusiva förmåner!

Pallmagasin där roboten hämtar tomma pallar (från installation hos Orkla Foods).
På den nya kaffefabriken för Joh. Johannson Kaffe tar pallarna direkt från palleteringsroboten till lagret.
Högteknologi som inte passar till allt. Men är särskilt lämplig för att utföra repetitiva uppgifter, såsom palletering med lådor eller hinkar.

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare