Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Automatiserad bandning av trävaror

Den tyska tillverkaren Mosca, som producerat bandningsmaskiner i 60 år, har gjort flera spännande uppgraderingar och tagit fram nya lösningar för träindustrin och bandning av trävaror under det senaste året. Arbetar du i träindustrin bör du definitivt titta närmare på uppgraderingen av Mosca KOV-11-16!

Av: ITO PallPack 5 juni 2020 Vi informerar
Bandning trävaror

Full automatisering för bandning av trävaror

Mosca KOV-11-16 är en kraftfull maskin utvecklad för bandning av trävaruprodukter, ett område med stränga krav på precision och säkerhet. I den uppgraderade versionen är maskinen utrustad med en högvolymsenhet för snabbare svetsning av bandfogarna och en helautomatisk lösning för placering av underslag. Det ger en pålitlig produktion med anpassad hastighet oavsett produkt: plank, spånplattor till lister, med mera, både halv och helpaket fungerar mycket väl.

Mosca KOV-11-16 är en kraftfull maskin utvecklad för bandning av trävaruprodukter.

Magasin för underslag samt kantskydd

Automatisering är nyckeln till effektivisering och nöjdare kunder och det är verkligen värt att notera att enheten är utrustad med ett stort magasin för placering av underslag till produkterna. Magasinet lagrar upp till 130 stycken underslag i fem olika fickor, vilket medger möjlighet till fem olika dimensioner. Detta ger flexibilitet på en helt ny nivå för produkter med olika längd. Kantskydd placeras automatiskt på bägge sidor av paketet, totalt inrymmer magasinen cirka: 300 stycken. (200*100mm, tjocklek 2*5mm)

Bandningshuvud

Moscas egna HL-bandningshuvud för 15–19 mm för PP/PET-band är ett så kallat flytande huvud vilket säkerställer att paketen håller ihop hela vägen till slutkund, dessutom är den snabb och mycket servicevänlig. Friktion-svetsning garanterar ett starkt och hållbart resultat. Åtdragningskraften kan justeras mellan 200-7000N.

Integrerad i totallösningar

Trävaruindustrin kännetecknas av många olika produkter i olika längder, tung vikt, stränga krav på säkerhet och transport och tuffa leveranskrav. Med lösningar från Mosca – gärna integrerade med transportband och andra lösningar – bidrar ITO PallPack AB till att kraven uppfylls och konkurrenskraften förbättras. Mosca KOV-11-16 är ett alternativ av högsta kvalitet för just ert behov.

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare