Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Alternativet för hållbar sträckfilm

Som tur är går det att välja sträckfilm baserad på återvunnet material. Vi levererar olika typer och hjälper dig med testning och inkörning.

Av: ITO PallPack 31 maj 2022 Vi informerar

Sträckfilm av återvunnen plast

Med återvunnen sträckfilm från TrioWorld blir sträckfilm ett hållbart alternativ, och det är bra för oss alla. TrioWorld (tidigare TrioPlast) tillverkar flera typer av film där typiskt 60% till 75% av materialet kommer från återvunnen plast. Filmerna levereras i olika tjocklekar och med olika egenskaper och passar givetvis i alla sträckfilmsmaskiner vi levererar. Och som en av spelarna med längst seglingstid och erfarenhet av sträckfilm- och sträckfilmsmaskiner hjälper vi på ITO PallPack dig självklart med inkörning, inställning av försträckning och allt annat du behöver.

Två aktuella produkter

TrioLoop Stretch Film Spännfilm
För användning i sträckfilmsmaskiner. Levereras i tjocklekar på 17, 20 och 23 µm, materialet är baserat på minst 51% PCR (Post Consumer Recycled) och totalt kommer mer än 60% av materialet från återvunnet material. Alla tjocklekar levereras i bredd 500 mm och i transparent design. Försträcka upp till 250% för de tjockaste.
TrioLoop Hand Film Spännfilm
För manuell upplindning. Levereras i 17 µm tjocklek, materialet är baserat på minst 51% PCR (Post Consumer Recycled) och totalt kommer 75% av materialet från återvunnet material. Levereras i 450 mm bredd, 300 meter längd och i transparent design.Alla sträckfilmsprodukter från TrioWorld består av minst 51% återvunnen plast, certifierad av RecyClass.
Balansen mellan PCR och andra råvarorÅtervunnen sträckfilm från TrioWorld är tillverkad av 51% PCR (Post Consumer Recycled Material), främst återvunnen konsumentplast från avfalls- och pantsystem. Materialet som återvinns för användning i sträckfilm är polyeten, som i slutprodukten är en av flera komponenter. Återvinningsindustrin arbetar med att hela tiden öka andelen PCR i produkterna och det bedrivs mycket forskning för att hitta den optimala (maximala) andelen PCR för olika slutprodukter. För sträckfilmer från TrioWorld är PCR-andelen 51%, medan den totala andelen återvunnet material typiskt är mellan 60% och 75%. Väljer du TrioWorld återvunnen sträckfilm får du en produkt med egenskaper som inte är sämre än vad du är van vid, samtidigt som du bidrar till att sträckfilmen kan produceras med så lågt CO2-avtryck som möjligt.
Läs gärna mer om detta på TrioWorlds hemsida

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare