Hitachi Power Tools – lagerhantering på hög nivå

Japanska Hitachi Power Tools har ett toppmodernt centrallager med cirka 20 000 produkter i samhället Kjeller som ligger strax utanför Lilleström. Nu har företaget tagit logistiken till en högre nivå tack vare en ny lösning för orderhantering från ITO Pall-Pack.

lagerhantering

Hitachi Power Tools, som nyligen förvärvades av KKR, ligger i absolut framkant bland tillverkare av verktyg och företagets största kundgrupp är professionella hantverkare. Från Kjeller levererar det norska dotterbolaget Hitachi Power Tools Norway varor till hela Norden och Baltikum och sammanlagt skickas 120 000 ordrar och 550 000 artiklar varje år.

Integration med packningsstationen

Centrallagret är ”state of the art” med automatisering, ett WMS-system som ger lagerpersonalen information direkt om vad de ska plocka och elektroniska följesedlar. I lagret finns en komplett lösning för förpackning och sortering av kundorder från ITO Pall-Pack. Den installerades i början av 2017 och driftchefen Christian Gudmundsen säger att investeringen har levt upp till förväntningarna.

– Vi har behållit den gamla packningsstationen men ITO Pall-Pack har integrerat den med nya transportband från plocklagret och in till stationen, samt en ny helautomatisk bandningsmaskin för kartonger och en automatisk sortering för alla utgående ordrar, säger han.

Sortering rullbanor

Framgångsrik effektivisering

– Nu använder vi kartonger med lock och bandar dem automatiskt, vilket både gör att de fylls mer och att orderhanteringen blir mer effektiv än tidigare. Vi har tagit olika steg för att ta bort flaskhalsar i lagret, inte minst genom att införa digitala följesedlar. Investeringen i ITO Pall-Packs anläggning är en viktig del av effektiviseringsprocessen och bidrar till vinster på flera olika plan. Bland annat har vi eliminerat väntetiden som uppstod vid utskrift av följesedlar och sammanslagning av ordrar. Teknisk sett fungerar allt som förväntat utan driftproblem. Vi är väldigt nöjda, säger Christian Gudmundsen.

Skräddarsydd anläggning

ITO Pall Packs lösning består av PLS-styrda transportband in till packningsstationen, automatisk bandning med en Mosca-bandningsmaskin, därefter automatisk sortering till mottagarland baserat på information från en integrerad skanner och gravitationsband ut från sorteringen.

Varför valde Hitachi Power Tools just ITO Pall-Pack?
– Vi hade inga lösningar från ITO Pall-Pack tidigare, men kände till företaget efter många år i branschen. ITO Pall-Pack förstod våra behov och bidrog med bra förslag på lösningar och dessutom tog de med oss för att visa ett par liknande installationer. Vi tvivlade aldrig på att de skulle lösa uppgiften och det har de verkligen gjort, säger Christian Gudmundsen.

Postet i: