Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Supersmidig lösning för Kakservice AB

Sträckfilmsmaskinen PallPack 2000F är viktig när Kakservice AB ska skicka ut sina kakor och godis till skolklasser och idrottsföreningar som säljer produkterna.
Kakservice AB

Utmaning

Sträckfilma pallar i olika höjd på ett så smidigt sätt som möjligt utan driftstopp.

Lösning

Två stycken PallPack 2000F – där operatören inte ens behöver stiga av trucken.

Resultat

Effektiv sträckfilmning, inga driftstopp.

Två sträckfilmsmaskiner från ITO PallPack spelar en avgörande roll när Kakservice skickar ut ordrar med knäckebröd, kakor och lösgodis till skolklasser och föreningar som tjänar viktiga pengar genom att sälja dem.
– Sträckfilmsmaskinerna fungerar väldigt smidigt, säger områdeschef Patrik Klarqvist.
Kakservice AB har funnits sedan mitten på 1980-talet och är kanske mest kända för EM- och VM-kakan med svenska fotbollslandslaget på bild på kakburkarna. Företagets affärsidé går ut på att skolklasser och idrottsföreningar säljer Kakservice kakor, knäckebröd och lösgodis och skickar sedan in beställningarna. Samhall i Kristinehamn hjälper Kakservice att packa ordrarna som kommer in. När de har som mest att göra skickas cirka 100 pallar om dagen.

Otroligt smidiga
– Vi plastar halv- och helpallar som är antingen 1,70 meter eller 2,20 meter höga. Det gör vi framför allt för att hålla allt på plats och så det inte ska välta, säger Patrik Klarqvist.
Verksamheten i Kristinehamn startades upp i juni 2019 och två halvautomatiska sträckfilmsmaskiner som roterar pallarna köptes in: PallPack 2000F.
– Maskinerna är väldigt smidiga att hantera och eftersom det finns fjärrkontroll kan man köra upp pallarna med trucken och starta maskinerna utan att överhuvudtaget kliva ut ur trucken, säger Patrik Klarqvist.

 

PallPack 2000F hos Kakservice
Både halv- och helpallar sträckfilmas.

Flexibla och driftsäkra
PallPack 2000F är så nära man kommer en helautomatisk sträckfilmsmaskin med en halvautomatisk lösning och den är mycket flexibel.
– Vi plastar det mesta som skickas ut härifrån. Det finns även kunder som beställer styckegods – alltså är det inte bara pallar utan även kartonger. Vi plastar styckegodsen som skickas ut till kunder på ”splitpallar”. Vi är väldigt beroende av att sträckfilmsmaskinerna fungerar och det är väldigt viktigt att de inte stannar. Och de har fungerat helt fläckfritt än så länge, säger Patrik Klarqvist.
Han betonar också att Samhall är väldigt glada över uppdraget från Kakservice och att det är en win-win-situation.
– Skolklasserna får pengar för varje såld produkt – det här går till en god sak, avslutar han.

Kakservice sträckfilmsmaskiner
PallPack2000F i aktion.
Sträckfilmsmaskinerna fungerar väldigt smidigt

Patrik Klarqvist

Samhall

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare