Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Sträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitet

Med nya sträckfilmsmaskinen PallPack 2000F har Lugnets Plantskola i Häggeby ökat produktiviteten, minimerat driftstopp och förbättrat ergonomin.

Utmaning

Ersätta gammal sträckfilmsmaskin som var långsam och gick sönder ofta.

Lösning

Halvautomatiska sträckfilmsmaskinen PallPack 2000F.

Resultat

Ökad produktivitet, bättre ergonomi och minimering av driftstopp.

Lugnets Plantskola i Häggeby fick allt mer problem med sin gamla manuella sträckfilmsmaskin och valde att köpa in halvautomatiska PallPack 2000F.

– Vi kände att vi måste införskaffa en ny sträckfilmsmaskin för att hålla produktionen igång i det tempo vi vill ha, den gamla maskinen var helt enkelt en bromskloss i linjen. Den krävde ständiga reparationer, säger Pekka Jänkälä, biträdande platschef på Lugnets Plantskola i Häggeby.

Svenska Skogsplantor sträckfilmsmaskin
Svenska Skogsplantor är landets ledande företag inom skogsföryngring och plantor.

PallPack 2000F är snabb och prisvärd

Från september till januari varje år plastar Lugnets Plantskola 6 500 till 7 000 pallar med förädlade gran- och tallplantor.

– Allt har blivit bättre med den nya maskinen, inte minst tillförlitligheten. Vi har inte haft något produktionsstopp alls på grund av den. PallPack 2000F är snabb och priset var det rätta, så därför valde vi den, säger Pekka Jänkälä.

Nu uppstår inte längre någon flaskhals vid plastningen och det är mycket enklare för de anställda att lasta pallarna från truck till sträckfilmsmaskinen. Dessutom är maskinen ergonomisk – personalen behöver inte fästa sträckfilmen vid pallen då maskinen automatiskt fäster och skär filmen.

Sträckfilmsmaskinen PallPack 2000F.
Sträckfilmsmaskinen PallPack 2000F har förbättrat produktiviteten och ergonomin.

Effektiviserar

När lådorna med plantor är packade och lastade på pallen skjuts den fram till sträckfilmsmaskinen. När pallarna har plastats plockas de med gaffeltruck, placeras i fryslager och hämtas slutligen av lastbil för transport till Svenska Skogsplantors centrallager.

– Vi ser på produktionsflödet att maskinen frigör tid, truckföraren kan göra annat arbete istället. Allt rullar på och maskinen betalar sig, avslutar Pekka Jänkälä.

låda Svenska Skogsplantor
Lådorna med plantor packas och lastas sedan på pallen och skjuts fram till sträckfilmsmaskinen.
Maskinen frigör tid för den som kör trucken att göra annat arbete istället för att plasta.

Pekka Jänkälä

Svenska Skogsplantor

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare