Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Sträckfilmar för fullt i sommarvärmen

Maten som ska grillas måste ut till folket. Därför sträckfilmar fyra helt automatiserade sträckfilmsmaskiner dygnet runt på Norturas centrallager i norska Hærland.

Utmaning

Plasta pallar med upp till 60 000 lådor per dygn, så kostnadseffektivt och driftsäkert som möjligt.

Lösning

Fyra helautomatiska PallPack 8000-sträckfilmsmaskiner, Trioplast-sträckfilm från ITO PallPack.

Resultat

Hög driftsäkerhet vid plastningen, låg förbrukning av sträckfilm.

Norturas centrallager i Hærland existerar inga pauser, även om det är semestertider. Tvärtom, här packas och levereras upp till 60 000 NLP-lådor med köttprodukter – per dygn. På Nortura arbetar 700 personer och 4 helautomatiska sträckfilmsmaskiner från ITO PallPack.

– Utan helt automatiska sträckfilmsmaskiner med hög driftsäkerhet kunde vi inte hantera så stora volymer. PallPack-maskinerna går för fullt 24 timmar om dygnet, säger avdelningschef Pål Ulfsby och teamchefen Lars Spaniland, som har fullständig översikt från kontrollrummet på centrallagret.

Full kontroll från kontrollrummet: "Det finns inget utrymme för produktionsstopp, så vi måste ha produktionsutrustning av hög kvalitet", säger Lars Spaniland och Pål Ulfsby.

30 graders skillnad mellan inomhus och utomhus

Nortura-anläggningen i Hærland är imponerande. När vi besöker fabriken i juni 2018 är det 30 grader kallare inne på centrallagret jämför med utanför dörren. Under sommaren är grillkött en storsäljare och produktionen är igång för fullt med kyckling, kalkon, fläskkött och nötkött.
– Det finns inget utrymme för produktionsstopp, därför behöver vi produktionsutrustning som håller en hög kvalitetsnivå. PallPack-maskinerna tillhör utan tvekan dem, säger Pål Ulfsby.

När fyra sträckfilmsmaskiner går för fullt utgör förbrukningen av sträckfilm en betydande kostnad. Nortura använder Trioplasts sträckfilm som är 12my tjock, levererad av ITO PallPack.
– Vi ser värdet av att använda samma leverantör av sträckfilm och teknik. Då vet vi att filmen har testats och godkänts för dessa maskiner och vi får ut maximalt av både maskiner och sträckfilm, säger Pål Ulfsby och Lars Spaniland.

De har en plan att spara ytterligare pengar på förbrukning.

– I samarbete med ITO PallPack har vi ett mål att ytterligare minska sträckfilmskonsumtionen utan att äventyra säkerheten eller robustheten för de packade pallarna. Vi ser att ITO PallPack har hög kompetens och erfarenhet av sträckfilm, inte minst eftersom de själva utvecklar maskinerna. En liten minskning av förbrukning per pall kan innebära att vi sparar flera hundratusen kronor under ett år. Det är väldigt viktigt i en bransch med små marginaler, säger Pål och Lars i kylan i centrallagret i Hærland.

Även en liten minskning av förbrukning av sträckfilm per pall kan innebära en besparing på hundratusentals kronor under ett år, säger Lars Spaniland och Pål Ulfsby.
Här arbetar 700 personer – och 4 helautomatiska sträckfilmsmaskiner.
Varje dag packas upp till 60 000 NLP-lådor med köttprodukter. Alla pallar är plastade med sträckfilm från ITO PallPack.
Vi ser värdet av att använda samma leverantör av sträckfilm och teknik.

Pål Ulfsby

Nortura

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare