Sök på produktnamn, maskiner, teknologi eller lösningar du är intresserad av.

Automatisk packning av 15 000 ton kött om året

Norska Furuseth AS har varit framgångsrika i flera decennier. Utökning och modernisering har varit nyckelord för företaget som slaktar cirka 15 400 ton kött om året.
Furuseth ITO PallPack

Utmaning

Automatiserad palletering av kartonger och förpackningar.

Lösning

ITO PallPack-anläggning med KUKA-robot, transportbanor och sträckfilmsmaskinen PallPack 8000.

Resultat

Hög produktivitet och driftsäkerhet.

Christian Hareim och Renata Jagiello sträcker över en varm jacka innan de visar runt i den toppmoderna förpackningsanläggningen på Østlandets största privata slakteri, där temperaturen konstant är 2 grader. 2010 utvidgade Furuseth verksamheten med 5 000 kvadratmeter och två år senare installerades automatiserad förpackning av konsumentförpackningar i kartonger samt en ITO Pallpack-linje med robotpalletering och automatisk sträckfilmning av färdigpackade pallar.

Inget utrymme för produktionsstopp

– I genomsnitt packar och levererar vi 80 EURO-pallar med köttprodukter varje dag, varav Nordfjord och Rema 1000 står för majoriteten. Detta är en tuff bransch med höga leverans- och precisionskrav, så det finns inget utrymme för produktionsstopp. Därför är vi beroende av en pålitlig palleteringslösning med hög kapacitet, säger Christian Hareim.

ITO PallPack har levererat transportbanor och uppsamlingsband, KUKA industrirobot och sträckfilmsmaskinen PallPack 8000.

Driftsäkerhet i sju år

Hög kapacitet och driftsäkerhet är precis Furuseth har fått, för ITO Pallpack-linjen har verkligen svarat upp till förväntningarna på det familjeägda företaget i Dal i Ullensaker kommun, ett par mil norr om Oslo. Linjen är helautomatisk och säkrad med säkerhetsstaket och kartongerna med färdiga produkter kommer direkt från förpackningsmaskinerna. Alla inkommande kartonger läses av med streckkodsläsare och KUKA-roboten plockar tomma pallar från pallmagasinet innan den plockar upp och staplar fyra eller fem kartonger åt gången på pallen. Fyllda pallar transporteras automatiskt till sträckfilmmaskinen PallPack 8000, där de plastas med sträckfilm och märks innan de plockas upp med truck.

Furuseth mycket nöjda

– Naturligtvis var det vissa utmaningar i början, men sedan har lösningen fungerat perfekt. ITO PallPacks serviceavdelning har åtkomst till fjärrdiagnostisering och närheten till ITO PallPack gör att eventuella fel kan åtgärdas snabbt. Det innebär förutsägbarhet i produktionen för oss och en effektiv och drifttsäker palleteringslinje som är integrerad med resten av produktionen. Sammantaget är vi mycket nöjda med att vi valde ITO PallPack som partner, avslutar en nöjd försäljningschef på Furuseth AS.

Furuseth ITO PallPack
Hos Furuseth AS i Dal omfattar produktionen slakt och konsumentpaketering av kött. Årsproduktionen är cirka 15 400 ton.
Skanner ITO PallPack
Kartonger med konsumentförpackningar kommer direkt från packmaskinerna och skannas innan de transporteras till roboten.
Furuseth ITO PallPack 8000
Komplett linje med transportbanor, KUKA industrirobot och sträckfilmmaskinen PallPack 8000 – alla levererade 2012 och de har fungerat som förväntat hela tiden.
Hög driftsäkerhet sedan 2012!
Furuseth

Christian Hareim

Furuseth AS

Till kundcase »

Vi hjälper dig!

Ta kontakt med våra erfarna medarbetare