Snabb bandningsmaskin för möbler och hushållsapparater

Nya EVOLUTION SoniXs MS-6-H är Moscas första horisontala “high end”-bandningsmaskin med SoniXs ultraljudsteknik. Kapaciteten är imponerande: den trippelbandar upp till 180 kartonger per timme.

Bandning för pallar

Tillverkare av möbler och hushållsartiklar använder sig främst av bandning för att skydda sina produkter med wellpapp eller liknande material vid transporter. När de förbereder produkter för transport är två av de största utmaningarna tiden det tar och det faktum att produkterna ofta är olika höga. EVOLUTION SoniXs MS-6-H löser båda utmaningarna: den är snabb och det går att välja upp till tio olika inställningar för att olika stora kartonger ska kunna bandas. Antingen väljer operatören själv ett program på touch-skärmen eller mäter EVOLUTION SoniXs MS-6-H höjden automatiskt med hjälp av en sensor. Därefter bandas kartongerna automatiskt baserat på de inställningar som kunden valt.

EVOLUTION SoniXs MS-6-H är mer eller mindre ljudlös och energieffektiv med minimalt slitage. Den finns i fyra olika storlekar, från 1000x1000mm till 1400x1400mm. Kartonger som är upp till 2,3 meter höga kan placeras under ramen med eller utan extra skyddskartong. Kartongen behöver inte passa perfekt med tätningsenheten eftersom ramen kan placeras horisontellt och ger ett utmärkt bandningsresultat.

MS-6-H kräver ingen uppvärmningstid, vilket sparar både tid och pengar och ultraljudstekniken garanterar hög tätningsstyrka, vilket är särskilt viktigt för tunga produkter.

Postet i: