Historie

 • Pall-Pack AB

  Pall-Pack är specialister på intern materialhantering, packmaskiner och palleteringslösningar. Ända sedan 1974 har vi levererat lösningar för att uppnå högre effektivitet och lönsamhet för våra kunder.

  Vi levererar hela värdekedjan, från enskilda packmaskiner till skräddarsydda system med hög automatiseringsgrad och avancerade styrsystem. Vi har mycket stor nytta av vår kunskap och erfarenhet från tidigare installationer och lösningar.

  pdf-ikon
  PALL-PACK
  PACKSYSTEM
  9,31 MB

  LADDA NER BROSCHYREN

  Efter över 40 år i branschen kan vi de olika branscherna och deras utmaningar bättre än de flesta. Med 50 anställda har vi den kompetens som krävs.

  Vi representerar hela processen, från produktion, montering och igångkörning till service och underhåll, och därifrån vidare till eftermarknaden. Tala med oss så får du en partner som hjälper dig hela vägen.

Viktiga händelser

1974-2015

 • Den första maskinen utvecklades 1974.
 • Produktionen startades 1975 i Raufoss.
 • 1986 flyttades produktionen till maskinproducenten Evensen och Skjellerud AS i Raufoss.
 • 1999 införlivades företaget i ITO-gruppen och namnet ändrades till Pall Pack AS.
 • Totalt har vi levererat över 2 500 maskiner.
 • Företaget var först med ett motoriserat försträckningsaggregat som minskar filmförbrukningen med över 50 % vilket ledde till att sträckfilm utan konkurrens blev det rimligaste emballaget för pallsäkring.
 • 2015 Företaget sätter omsättningsrekord med 33 miljoner norska kronor och listas som ett gasellföretag av Dagens Näringsliv som en av landets snabbast växande, lönsamma verksamheter.

Pall-Pack är en europeisk pionjär på området med stor export.

Utveckling

Förutom att serieproducera standardmaskiner för den europeiska marknaden utvecklar och tillverkar Pall Pack AS avancerade helautomatiska slutbehandlingslinjer där inplastningsmaskiner med stillastående pall är den senaste nyheten. Linjerna är integrerade med transportörer samt vikt- och märkutrustning.

Det allra senaste inom sträckfilmmaskiner är utvecklingen av en maskinlinje för konservering av livsmedel. Pallar emballeras i plastfilm som sedan fylls med en modifierad atmosfär med en gas som är mindre mättad av syre. Den naturliga konserveringen medför att den bakteriella nedbrytingen av konsumentprodukten minskar med upp till 75 % och kan få en avgörande betydelse för världshandeln med livsmedel. Grönsaker och fisk är idag de potentiella marknaderna världen över. Framför allt är förpackningsmetoden lyckad för jordgubbar och liknande bär.

Siffror

Pall Pack AS omsätter för ungefär 25 miljoner norska kronor och har tio medarbetare. Företaget ingår i ITO-gruppen som arbetar med interntransportkonceptet i dess fulla bemärkelse. Gruppen har lösningar inom materialhantering, interntransport, palletering, emballering och logistik.

Tillsammans omsätter gruppen 70 miljoner kronor och sysselsätter sammanlagt 35 personer.

Kontakta Pall-Pack

 • Ditt namn (obligatoriskt)

  E-post (obligatoriskt)

  Ämne

  Meddelande

  Kontrollfråga